Fogyatékkal élők táboroztak Balatonszemesen

A Balaton partján táborozhatott augusztusban két dusnoki fogyatékkal élő hölgy a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyei Karitász támogatásával.


A dusnoki „Kisded nyáj” közösség két tagja Facskó Lajos vezetésével csatlakozott a budapesti „Búzakalász” közösség tagjaihoz és négy felejthetetlen napot töltöttek el közösen Balatonszemesen. A közös nyaralás Szentmisével kezdődött, volt egynapos kirándulás Tihanyba, ahova hajóval mentek a résztvevők ezen kívül Balatonboglárra is eljutottak a táborlakók. A közös napokat játékok, tábortüzek, fürdés színesítették, amelyen 16 fogyatékkal élő és az őket segítők vettek részt. A közösségek mindannyian a Hit és Fény csoportok tagjai.

Röviden a közösségről:

A Hit és Fényt az a szándék hívta életre, hogy segítsen az értelmi fogyatékos embereknek és családjuknak, hogy megtalálják a helyüket az egyházban és a társadalomban. Ez volt a fő célja az 1971-es húsvéti lourdes-i zarándoklatnak. Magyarországon 1981-ben indult útjára a Hit és Fény.

A Hit és Fény közösségek értelmi sérültek, családtagjaik és barátaik, - különösen fiatal barátaik - közössége, akik rendszeresen találkoznak Krisztus szellemében, hogy megosszák barátságukat, együtt imádkozzanak és ünnepeljék az életet.

Magyarországon körülbelül húsz közösség működik aktívan. A magyarországi közösségek egy Hit és Fény-es tartományba (provinciába) tartoznak a romániai és szerbiai közösségekkel együtt. Megválasztott koordinátorok és lelkészek segítik a közösségek munkáit. A csoportok általában havonta egyszer találkoznak, de rendszeresek a nyári táborok, zarándoklatok, országos találkozók.

bszemes-2018-1.jpg bszemes-2018-2.jpg bszemes-2018-3.jpg
adományvonal: 1536 - Segítsen, hogy segíthessünk!

6300 Kalocsa, Szentháromság tér 1.

Tel.: 78/462-667/127-es mellék Fax: 78/462-667

(c) 2019 All rights reserved - Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyei Katolikus Karitász

Készítette: Weboldal-Center