Gyermeknap Tiszakécskén

Október 10-én tartotta a már hagyományos Teréz anya gyermekei napot, a tiszakécskei karitász csoport. Az egész napos rendezvényen 112 gyermek és felnőtt vett részt.

Először egy előadást hallgattak végig a családok a fogak védelméről, szájhigiéniáról.
A Tiszakécskei Egészségfejlesztési Iroda (TEFI) munkatársai „Állapotfelmérés – egészségfelmérés” címmel a felnőttek szűrése során tanácsokat, segítséget adtak az egészség megőrzésével kapcsolatban. A gyermekek nagy mozgásigényét kielégítve egész nap rendelkezésre állt az ugrálóvár. A helyi Boglárka Hagyományőrző Egyesület színesítette fakörhintával, hagyományőrző népi fajátékokkal rendezvényünket. A húsz féle népi fajáték állomásain a kipróbálás után igazoló pecsétet kaptak a gyermekek, aki minden állomáson részt vett ajándékot kapott a kitartásáért. Városnézésen vettek részt délelőtt és délután is a Csi-Hu városnéző kisvonattal a családok.
Mivel többen nem reggeliztek otthon, így a délelőtt folyamán minden résztvevőt frissen készített Hot-Dog-al és gyümölcsteával kínáltunk.
Aki szeretett volna, kérhetett csillámtetoválást a karjára, kezére – itt nem csak a gyermekek álltak sorba, néhány anyuka is kipróbálta. A gyermekrajz kiállításon 20 rajz vett részt. A résztvevők finom ebédet kaptak a tartalmas délelőtti programok után.
A rendezvény végén minden gyermek léggömböt kapott és egy játékot választhatott magának.

Petrezselyemné F. Magdi karitász önkéntes

Fotó: Verebély Veronika

img-3853.JPG img-3899.JPG img-3923.JPG img-3929.JPG img-3954.JPG
adományvonal: 1536 - Segítsen, hogy segíthessünk!

6300 Kalocsa, Szentháromság tér 1.

Tel.: 78/462-667/127-es mellék Fax: 78/462-667

(c) 2019 All rights reserved - Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyei Katolikus Karitász

Készítette: Weboldal-Center