"Kis álmuk, hogy könnyebb legyen!"


Isten kegyelmének tekintem azt a szép kapcsolatot, ami kialakult a kalocsai női fegyház lakói és a gyerekeink között. Néhány éve kis sapkákat, sálakat kaptunk tőlük, most nagyon szép díszpárnákat varrtak gyermekeinknek az elítéltek. Számomra felejthetetlen szép élmény az a szentmise, melyben együtt imádkoztunk, énekeltünk a testi, lelki szabadságunkért, szabadok és fogva tartottak, a fegyház nagyon szép kápolnájában... A Szentmise végén egy kis kultúrműsorban adták át a közel hetven hímzett párnát az elítéltek. Hosszú évekre bezárt asszonyok e szép ajándékokat a celláikban, esténként varrták a gyermekeknek... Nagyon megható volt átvenni, megköszönni a jóságból, szeretetből született ajándékokat...

Hazafelé az első állomásom Nagyszalonta volt, Arany János szülőföldje, hol a vasárnapi szentmise után szétosztottam a párnák egy részét... Nagy volt az öröm... persze mindenkinek nem jutott, mert azt szeretném, hogy legalább néhány párna mindenik házba jusson.

A néhány képpel, e pár sorral a szüleiktől elsodródott gyerekeink hálatelt köszönetét tolmácsolom azoknak az édesanyáknak, kik nem lehetnek gyermekeik mellett. Lélekben imádságos szeretetben egyek vagyunk!

Szeretettel, Csaba t.
----------------------
A kalocsai börtönbe látogatott Böjte Csaba, hogy átvegye a lakók felajánlásait

2010. október másodikán a Kalocsai Fegyház és Börtön meghívására az intézetbe látogatott Böjte Csaba ferences szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője. Az esemény aktualitását az intézetben működő Bárka missziós közösségbe járó fogvatartott nők segítő szándéka és hite tette lehetővé. A missziós fogvatartottak két éve szinte minden héten tervezték, rajzolták, varrták azt a nyolcvan gobelin díszítésű párnát, mely a felajánlás részét képezte.
A szombati délelőtt istentisztelettel kezdődött, melyet Csaba testvér celebrált, zenei aláfestésként pedig a Role nevű csíkszerdai zenekar játszott. A mise után a fogvatartottak átadták ajándékaikat, melyekkel olyan gyerekeken szeretnének segíteni, akik valamilyen okból nem élhetnek igazi családban. Az intézetben tervezik, hogy amennyiben lesz lehetőségük rá, ismét alkalmat teremtenek egy közös imádkozásra – tájékoztatta a Magyar Kurírt a Kalocsai Fegyház és Börtön.

Magyar Kurír

© Híreink „Magyar Kurír” forrásmegjelöléssel szabadon felhasználhatók.
Csatolt képek: