Karitász-képzések a Főegyházmegyében

A Katolikus Karitász országos központja és a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyei Karitász szociális-karitatív önkéntes alapképzéseket szervezett Mélykúton és Tiszakécskén

Az egész napos tréningek célja az volt, hogy a segélyszervezet önkéntesei segítséget kapjanak ahhoz, hogy karitász csoportjuk működését képesek legyenek hatékonyan megszervezni, programjaikat jól körül határolni, lebonyolítani, forrásokat keresni, s mindezt a segítő szeretet lelkiségével közösségben megélni.


A képzési napok előadója Mélykúton Nagy Lajosné Krisztina, a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász igazgatója volt, a tiszakécskei képzést Ft. Lőrincz Pál osb. a Pannonhalmi Főapátság Karitász igazgatója tartotta. A résztvevők fontos gyakorlati ismereteket sajátíthattak el a csoportműködés és adománykezelés szabályairól, a Karitász arculati elemeinek helyes használatáról; valamint csoportmunkában gyakorolhatták azt, hogy miként is lehet segítségnyújtó tevékenységüket, programjaikat lépésről lépésre megtervezni.

Az ország különböző pontjain azonos tematika mentén megvalósuló képzési napokon a résztvevők megismerhették a Karitász történetét is, szervezeti felépítését, 8 tevékenységi területét, országos programjait, a plébániai karitász csoportok működési rendjét, valamint a projekttervezés fő irányelveit. Szakmai iránymutatást kaphattak az adománykezelés rendjéről, valamint az előadóktól és a résztvevőktől ötleteket kaphattak rászorulókat segítő karitász programok megszervezéséhez.

Ezúton is hálásan köszönjük az előadók és a helyi szervezők munkáját!

caritas-k-2018-1.jpg caritas-k-2018-2.jpg caritas-k-2018-3.jpg caritas-k-2018-4.jpg
adományvonal: 1536 - Segítsen, hogy segíthessünk!

6300 Kalocsa, Szentháromság tér 1.

Tel.: 78/462-667/127-es mellék Fax: 78/462-667

(c) 2019 All rights reserved - Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyei Katolikus Karitász

Készítette: Weboldal-Center