Legyen öröm az iskolakezdés!

TANÉVKEZDÉSI TÁMOGATÁSI PROGRAM

A Katolikus Karitász minden évben meghirdeti a Legyen öröm az iskolakezdés! elnevezésű segélyprogramot, hogy minél több iskolás gyermeknek tegye könnyebbé a tanévkezdést. A szervezet célja, hogy országos összefogás során évről évre több gyermeknek segíthessenek az iskolakezdésben.


Sok család számára jelent komoly anyagi megterhelést a tanévkezdés. Több gyermek megfelelő eszközök, ruházat és tanszerek nélkül kezdi minden évben az iskolát, sokaknak tehetségük ellenére nincs lehetőségük részt venni korrepetáláson vagy a fakultatív órákon.

Számos család a megélhetés költségeit csökkenti és kevesebbet költ élelmiszerre, ruhára vagy nem fizeti be a szolgáltatási számlákat azért, hogy az iskolai költségeket rendezni tudják. Más családok pedig hitelből oldják meg az iskolakezdést és súlyos terhet jelent számukra a részletek törlesztése és így más, a megélhetés szempontjából fontos költség kifizetése válik bizonytalanná.

A Karitász segélyakciójával nem csupán az eszközök beszerzését segíti, de az önkéntesek személyes jelenlétével, a tanévközben való folyamatos kapcsolattartással egész tanév során biztonságot adnak a családoknak, és szükség szerint segítik őket a mindennapi terhek könnyítésében. A tanév kezdetén számos helyen külön program keretében adják át az önkéntesek a támogatásokat.

adományvonal: 1536 - Segítsen, hogy segíthessünk!

6300 Kalocsa, Szentháromság tér 1.

Tel.: 78/462-667/127-es mellék Fax: 78/462-667

(c) 2019 All rights reserved - Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyei Katolikus Karitász

Készítette: Weboldal-Center