Lisztet kapott a bajai karitász csoport

Mintegy 500 kg lisztet adományozott a fővárosi Szent Ferenc Kórház a bajai Katolikus Karitásznak. A járványhelyzet miatt a felajánlók nem tudtak jelen lenni az átadón, így a tartós élelmiszert a Bajai Katasztrófavédelmi Kirendeltség juttatta el a segélyszervezetnek szeptember 18-án, pénteken. Az adományból kenyér készül, amelyet az Erzsébet-napi ünnepségeken oszt majd szét a szeretetszolgálat a rászorulók között.

A fővárosi kórház dolgozói a koronavírus járvány első hulláma idején kerültek kapcsolatba Ossó János tűzoltó ezredessel, aki kórházparancsnoki szolgálatát teljesítette Budapesten. Az adományozók ezúttal távol maradtak, őket a bajai katasztrófavédők képviselték. Gödön Sándor tűzoltó ezredes, polgári védelmi felügyelő elmondta: szívesen vendégül látták volna a kórház vezetőségét néhány napig Bajig, ezt azonban a vírushelyzet miatt el kellett halasztani, az adományért viszont felutaztak a fővárosba.

A világjárvány miatt az elmúlt hónapokban valamivel kevesebb adományt tudtak biztosítani a rászorulóknak, a jelentős mennyiségű tartós élelmiszer felajánlással azonban több száz családon tudnak segíteni – mondta Csorba Dávid plébános, a bajai Katolikus Karitász vezetője. - Nagy öröm, hogy épp ránk gondoltak az adománnyal, minden a legjobb helyre fog kerülni – biztosított a plébános. Az szeretetszolgálat önkéntesei a karantén idején sem feledkeztek meg a rászorulókról, főként telefonon, valamint a biztonsági szabályok betartása mellett személyesen tartották a kapcsolatot a családokkal. Az adományokat – legyen az tartós élelmiszer, ruhanemű vagy kisebb használati tárgy – továbbra is hálásan veszik át a Tóth Kálmán utcai székházban.

Forrás: Bajai TV

Fotók: Kelemen Áron

l.jpg liszt1.jpg liszt3.jpg liszt4.jpg liszt5.jpg liszt6.jpg liszt7.jpg
adományvonal: 1536 - Segítsen, hogy segíthessünk!

6300 Kalocsa, Szentháromság tér 1.

Tel.: 78/462-667/127-es mellék Fax: 78/462-667

(c) 2019 All rights reserved - Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyei Katolikus Karitász

Készítette: Weboldal-Center