Öngondoskodó háztartások - Akarom program

2016 óta indítja el a Karitász innovatív fejlesztési modellprogramját azzal a céllal, hogy a nehéz anyagi helyzetben élő gyermekes családoknak anyagi, szociális és mentális segítséget nyújtson olyan program által, amelyek rövidtávon segíti a család szociális helyzetét, hosszú távon pedig elősegíti a rossz szociális helyzetből való kilábalást, az öngondoskodás elősegítését és az anyagi stabilitás elérését.

A program négy témát jár körül: tudatos háztartás, olcsó háztartás, egészséges háztartás és tudatos gyermeknevelés. A témaköröket interaktív beszélgetés keretében dolgozták fel a résztvevők.

A több hónapos program komplex szolgáltatásokkal, speciális családgondozás jellegű szolgáltatással, ismeretterjesztő foglalkozásokkal, anyagi támogatási formákkal, közösségépítéssel segít annak érdekében, hogy a résztvevők pénzügyi tudatossága növekedjen, költségvetésük kiegyensúlyozottabbá váljon, megtakarítást érjenek el.


A Katolikus Karitász feladata a résztvevők folyamatos segítése, életük követése, motiválása. A program olyan térségekben valósul meg, ahol nagy számban élnek olyan hátrányos helyzetű emberek, akiknek a társadalmi felzárkóztatása szükséges.

A folyamatos és aktív részvételért minden hónapban kisebb támogatást kapnak a családok, mint például 1 kg mosószódát, folyékony szappant, elsősegély csomagot és felmosó szettet.

Az öngondoskodással, a takarékoskodással, a tudatos háztartásvezetés segítésével a program hosszú távú hatást ér el a családok esetében; életvitelük, szociális és anyagi helyzetük, valamint a háztartás vezetésével kapcsolatos szemléletük változik pozitív irányba.

A program az EMMI támogatásával valósul meg.

adományvonal: 1536 - Segítsen, hogy segíthessünk!

6300 Kalocsa, Szentháromság tér 1.

Tel.: 78/462-667/127-es mellék Fax: 78/462-667

(c) 2019 All rights reserved - Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyei Katolikus Karitász

Készítette: Weboldal-Center