TÁRJÁTOK KI SZÍVETEKET!

A Katolikus Karitász adventi segélyprogramja

A Katolikus Karitász november 25-én indította el adventi segélyakcióját „Tárjátok ki szíveteket” címmel, amely során adománygyűjtő programokat hirdet, és rászoruló családokat segít a téli időszakban és karácsonykor.


A Katolikus Karitász évről évre meghirdeti adventi adománygyűjtését. A kampányt szimbolizáló nyitott tenyérben tartott hóból formált szív azt jelképezi, hogy kezünkben van a lehetősége a segítségnyújtásnak. Szívünk kitárásával felmelegíthetjük mások hideg otthonát, ünneppé tehetjük küzdelmekkel teli napjait. A szeretet kézzel foghatóvá válhat, ha olyat adunk másnak, ami örömet okoz neki, ami kisegíti a bajból, vagy ha egyszerűen csak megajándékozzuk és megélheti, hogy nincs egyedül.

A nélkülözőkért indított ünnepi összefogásnak kettős célja van: ünnepé tenni a karácsonyt és könnyebbé tenni a hétköznapok terheit. Meleg otthont biztosítani téli ruhákkal, kályhákkal és tűzifával, élelmiszert vinni a családoknak, hogy ne üres asztalnál kelljen megélni a karácsony, közös ünnepségre hívni a magányos és szegény körülmények között élő időseket.

A különböző élethelyzetekben különleges törődést adhatunk, személyre szabott segítséggel. Az önkéntesek már országszerte megkezdték az adományok, karácsonyi ajándékok, élelmiszer-csomagok gyűjtését, és a következő hetekben összeállítják a csomagokat, készülnek az ételosztásokra.

Az akció keretében számos országos program zajlik karácsonyig.

Számos helyen osztanak egész télen meleg ételt, forró teát, téli ruhát, takarókat a hajléktalanoknak és krízis helyzetben élőknek.

Budapesten december 3-tól minden hétköznap lesz ételosztás az egyik hajléktalan szállón.

Több száz családot támogatunk kályhával és igény szerint tűzifával nem csak hazánkban, hanem határon túl is.

Idén először indult el országosan az Angyalbatyu ajándékgyűjtő akció, amely során nehéz sorsú gyermekeknek lehet ajándékcsomagot készíteni és leadni számos gyűjtőponton. Az ajándékcsomagokat a Karitász önkéntesek juttatják el az országos hálózaton keresztül több tízezer gyermeknek. Bővebb információ: www.angyalbatyu.hu

Az „Egymillió csillag a szegényekért” szolidaritási akció idén december 2-án Pécsen indul majd és az egy hét során több mint 300 település kapcsolódik be a programsorozatba. A záró rendezvénynek december 9-én Kaposvár ad otthont.

Az akciókba több módon is be lehet kapcsolódni:

a 1356-os adományvonal hívásával

pénzadományokkal – online vagy banki utalással.

tárgyi adományokkal, anygalbatyuval a kijelölt gyűjtőpontokon és midnen egyházmegyei karitász központban

A segélyszervezet ezen túl november 23. és december 23. között Budapesten a Szent István-bazilika előtti téren és november 30. és december 6. között a Vörösmarty téri adventi vásáron is adománypontot működtet.

adományvonal: 1536 - Segítsen, hogy segíthessünk!

6300 Kalocsa, Szentháromság tér 1.

Tel.: 78/462-667/127-es mellék Fax: 78/462-667

(c) 2019 All rights reserved - Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyei Katolikus Karitász

Készítette: Weboldal-Center