Teréz anya gyermekei nap Tiszakécskén

A tiszakécskei Teréz anya Karitász csoport az idén szeptember 14-én tartotta meg a már több évre visszatekintő rendezvényét: „Teréz anya gyermekei nap – az esélyegyenlőség jegyében” címmel.

A rendezvény célja a Tiszakécskén nehéz körülmények között élő családok, mozgássérültek, a fogyatékkal élők elfogadtatása, a társadalmi befogadás, a leszakadó rétegek felzárkóztatása, városi közösségek identitásának, összetartozásának és elégedettségének fejlesztése, a szociálisan rászoruló, a hátrányos helyzetű, a váratlanul nehéz helyzetbe került személyek, családok, a mozgássérültek, a fogyatékkal élők számára. Az egész napod rendezvényen 117-en vettek részt.

"A Maci kiállításon - melyet a Művelődési Ház emeleti termében rendeztünk be - 235 plüss macit tudtunk bemutatni az érdeklődőknek. A rajz felhívásra, melynek címe: „Mi lenne, ha …” sok gyermekrajz érkezett, ezek szintén kiállításra kerültek az Arany János Művelődési Központ emeleti termében – minden rajzoló gyermek ajándékot kapott. „Hasznosítsd a kerted” címmel előadást hallgathattak az érdeklődők, majd ösztönzésképpen néhány csomag vetőmagot kaptak ajándékba. A Tiszakécskei Egészségfejlesztési Iroda (TEFI) munkatársai „Állapotfelmérés – egészségfelmérés” címmel a felnőttek szűrése során tanácsokat, segítséget adtak az egészség megőrzésével kapcsolatban. Egészséges ételek kóstolása során ismerkedtek a résztvevők az egészségtudatos táplálkozással, az egyszerűen elkészíthető egészséges ételek főzési technikájával. A gyermekek nagy mozgásigényét kielégítve egész nap rendelkezésre állt az ugrálóvár. A helyi Boglárka Hagyományőrző Egyesület színesítette fakörhintával, hagyományőrző népi fajátékokkal rendezvényünket. A húsz féle népi fajáték állomásain a kipróbálás után igazoló pecsétet kaptak a gyermekek, aki minden állomáson részt vett ajándékot kapott a kitartásáért. Városnézésen vettek részt délelőtt és délután is a Csi-Hu városnéző kisvonattal a családok.

Azon munkálkodunk, hogy a következő nemzedék úgy nőjön fel, hogy elfogadja, élnek közöttünk mozgássérültek, fogyatékkal élők, nagy szegénységben élők, őket befogadja és segítse. Akik pedig a rendezvényünk célcsoportjába tartoznak, igényt érezzenek arra, hogy a felkínált lehetőségeket felhasználva igyekezzenek változtatni élethelyzetükön. Ezzel a programunkkal is szerettünk volna hozzájárulni a felnőttek életszemléletének megváltoztatásához, a gyerekek igényesebb életre való törekvésének kialakításához esélyt adni a beilleszkedéshez, a szegénységből való kiemelkedéshez.

Programunk eredménye rögtön pénzben nem kimutatható érték. Eredménye egy folyamat, mely beépül abba a preventív szemléletmódba, amire a tiszakécskei Teréz anya Karitász csoport önkéntesei vállalkoztak."

Petrezselyemné F. Magdi

karitász önkéntes


20190914-095208.jpg img-1398.JPG img-1418.JPG img-1437.JPG img-1465.JPG img-1466-masolata.JPG img-1500.JPG
adományvonal: 1536 - Segítsen, hogy segíthessünk!

6300 Kalocsa, Szentháromság tér 1.

Tel.: 78/462-667/127-es mellék Fax: 78/462-667

(c) 2019 All rights reserved - Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyei Katolikus Karitász

Készítette: Weboldal-Center